Učenici Srednje škole “28. juni” nastavljaju praksu u “Folksvagenu” i hotelu “Holivud”

Danas je u prostorijama Srednje škole „28 juni“ potpisan Sporazuma o saradnji između Opštine Istočno Novo Sarajevo i Srednje škole „28 juni“ o stipendiranju praktične nastave za 21 učenika ove obrazovne ustanove.

U prisutvu učenika i roditelja potpisani su Ugovori o stipendiranju za devet učenika Srednje škole “28. juni”, smjer tehničar – elektronike, koji će obavljati praktičnu nastavu u kompaniji “Folksvagen” u Vogošći i 12 učenika Srednje škole “28. juni”, smjer turistički – tehničar koji će obavljati praktičnu nastavu u “Mrkulić” kompaniji iz Sarajeva.

Zahvaljujući ovoj saradnji, učenicima je i ove godine omogućeno da pohađaju praktičnu nastavu u ovim renomiranim kompanijama, te steknu znanja koja će im biti odlična podloga za sticanje kvalifikacija i vještina potrebnih tržištu rada.

Opština Istočno Novo Sarajevo će pružiti direktnu podršku učenicima, te je u svom budžetu obezbijedila sredstva za stipendiranje praktične nastave u ukupnom iznosu od 4.200,00 KM.

Praktična nastava će se obavljati uz kontinuiranu stručnu podršku Srednje škole “28. juni”, a prevoz učenika i ove godine obezbijediće opština Istočno Novo Sarajevo.