Održan radni sastanak sa predstavnicima ZP „Elektrodistribucija“ a.d. Pale

Danas je u prostorijama opštine Istočno Novo Sarajevo održan radni sastanak sa predstavnicima ZP „Elektrodistribucija“ a.d. Pale.

Sastanku su ispred Opštinske uprave učestvovali načelnik opštine, Jovan Katić sa saradnicima i direktor ZP „Elektrodistribucija“ a.d. Pale, Aco Stanišić sa saradnicima.

Tema sastanka je bila stanje elektrosnabdijevanja i elektroenergetska situacija na području opštine Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik Katić je istakao neophodnost rješavanja problema u elektrosnabdijevanju područja Tilave, Toplika i Petrovića, gdje su problemi u neredovnom napajanju posebno izraženi pri vremenskim nepogodama.

Od preduzeća je dobijena informacija o skoroj realizaciji projekta rekonstrukcije mreže u pomenutim naseljima koja bi se trebala završiti u toku ove godine.

Dinamičan razvoj opštine neophodno je da prati i razvoj prateće infrastrukture. U skladu s tim je na području naše opštine u planu polaganje glavnog energetskog kabla na potezu Ivanići – ETF, čime bi se dugoročno obezbijedio energetski kapacitet i potrebe stanovništva za električnom energijom u novoizgrađenim naseljima opštine Istočno Novo Sarajevo ali i opštine Istočna Ilidža.

Razgovarano je i o drugim planovima razvoja elektromreže na području regulacionih planova „Čiča“ i „Centar 3“, a istaknuta je jako dobra saradnja i komunikacija Opštine i ovog preduzeća.