Posjeta načelnika Katića Poljoprivrednom fakultetu Istočno Sarajevo

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, boravio je danas u posjeti Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje se sastao sa dekanom fakulteta prof. dr Vesnom Milić, prodekanom prof. dr Tatjanom Krajišnik i doc. dr Igorom Đurđićem.

Tokom sastanka bilo je riječi o radu i potrebama ove visokoškolske ustanove, kao i o mogućnostima unaprijeđenja poljoprivredne proizvodnje na području naše opštine.

Povod današnje posjete jeste potpisivanje Sporazuma o saradnji između Opštine Istočno Novo Sarajevo i Poljoprivrednog fakulteta Istočno Sarajevo, a koji se odnosi na sufinansiranje troškova studiranja na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

U cilju podsticaja uspisne politike na Poljoprivrednom fakultetu, Opštinska uprava će dodijeliti novčana sredstva za potrebe ovog fakulteta u iznosu od 5.000,00 KM. Obaveza fakulteta jeste da dodijeljena sredstva utroši na stipendiranje pet studenata iz Republike Srpske, koji upišu prvu godinu na SP Poljoprivreda.

Dekan fakulteta tokom današnjeg sastanka informisala je načelnika Katića i o aktivnostima u prethodnom periodu u domenu nastavnog procesa, uslovima studiranja na fakultetu, te su zajedno obišli i savremene laboratorije fakulteta.

Načelnik opštine istakao je veliko zadovoljstvo nivoom razvoja ove visokoškolske ustanove i pružio podršku svim aktivnstima koje promovišu aktivnije učešće akademske zajednice razvoju lokalne zajednice, kroz zajedničke projekte.