Otvorena manifestacija „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“

Manifestacija „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“ sinoć je svečano otvorena, a posjetioci će do 15. januara moći uživati u mnoštvu kulturno-zabavnih sadržaja, kao i u raznovrsnoj prodajnoj i izložbenoj ponudi.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić, rekao je da će narednih dana u okviru manifestacije sa radom početi zimski pab, klizalište, luna-park, kao i igraonica za djecu.

„Ovo je druga godina od kada se organizuje `Zima u Istočnom Sarajevu` koja će sigurno biti bolja od prve, jer smo pripremili mnogo različitih sadržaja. Očekujemo da ova manifestacija postane tradicionalna. Iako je hladno, građani su prisutni i zainteresovani za sadržaje“, istakao je Ćosić.

Najmlađi sugrađani sinoć su se družili sa Svetim Nikolom, a danas će u 12.00 časova, povodom Nikoljdana biti upriličena podjela prigodnih poklona mališanima.

U četvrtak, 27. decembra, u 12.00 časova Deda Mraz će najmlađim sugrađanima podijeliti novogodišnje paketiće.

U okviru manifestacije, na Badnji dan, 6. januara, od 17.00 časova biće organizovano kićenje badnjaka.

Povodom proslave Dana Republike Srpske, 9. januara u 20.00 časova predviđen je koncert pjevačice Ane Bekute.

U nedjelju, 13. januara, pravoslavna Nova godina biće dočekana uz koncert grupe „Legende“, čiji je nastup zakazan za 22.00 časa, a u ponoć biće upriličen raskošan vatromet.