Načelnik Ćosić upriličio tradicionalni novogodišnji prijem

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić upriličio je sinoć tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike javnog, kulturnog i sportskog života sa područja opštine.

Obraćajući se zvanicama, načelnik Ćosić je istakao da će 2018. godina ostati upamćena po tome što se konačno krenulo sa realizacijom najznačajnijih kapitalnih projekata.

“Nakon 10 godina zastoja nastavili smo sa gradnjom pozorišta, obezbijedili smo sredstva za izgradnju Gradskog trga „Srbija“ i sportske dvorane. Sve ove projekte očekujemo da ćemo završiti u narednoj godini”, rekao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini potpisani su brojni ugovori za projekte čija će realizacija početi u 2019. godini, kao što su izgradnja ulica Dečanska i Đenerala Draže Mihailovića, ali i nove poslovne zone.

“Jedan broj investicija koji je najavljen za narednu godinu daje nam nadu da gajimo optimizam. Vjerovatno ćemo ići u izgradnju jednog, a možda i drugog hotela, kao i u izgradnju dva poslovna objekta u kojima će biti zaposlen značajan broj ljudi, a biće nastavljena izgradnja stambeno-poslovnih objekata”, poručio je Ćosić.

Ćosić ja naglasio da razvoj Istočnog Novog Sarajeva nije samo zasluga opštinske uprave, već i ljudi iz sektora privrede i građevinarstva, trgovine, zanatstva, usluga i sporta sa kojima je, kako je naveo, opština ostvarila odličnu saradnju.

On je izrazio nadu da će dobra saradnja sa prethodnim premijerom, odnosno sadašnjim predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i Vladom Srpske biti nastavljena i u budućnostu, te da očekuje da će biti ostvarena dobra saradnja sa institucijama na nivou BiH.