Odlična posjećenost na prvom Novogodišnjem bazaru OŠ „Sveti Sava“

Osnovna škola „Sveti Sava“ je prva škola u Istočnom Sarajevu koja je organizovala „Novogodišnji bazar“, koji je privukao veliki proj posjetilaca, a održava se u prostorijama fiskulturne sale ove škole.

Radove učenika mogu da kupe svi posjetioci po simboličnoj cijeni, a prikupljeni novac će učenici, zajedno sa svojim razrednim starješinama, iskoristiti za kupovinu didaktičkog materijala, audio opreme, kao i u humanitarne svrhe.

Direktor OŠ „Sveti Sava“, Danijela Mrda je izrazila zadovoljstvo posjećenošću sinoćnjeg bazara.

„Večeras smo svjedoci vrlo posjećenog „Novogodišnjeg bazara“ Osnovne škole „Sveti Sava“. Vrlo sam zadovoljna odzivom gostiju, roditelja i naših sugrađana. Sama slika prepune fiskulturne sale koja nam je ove godine, zaista, mala, govori dovoljno o tome koliko su se ljudi odazvali pozivu naših učenika. Učenici su marljivo radili, ali ono što bih ja posebno istakla jeste učešće roditelja na kreativnim radionicama u našoj školi. Na ovaj način smo proširili i odnos škola i roditelj, uključijući roditelje aktivno u život njihove djece u školi, a ne samo kući, što meni, kao direktoru ove škole, predstavlja posebno zadovoljstvo. Mislim da će večerašnji bazar rezultovati i dobrim pazarom, tako da će učenici moći da kupe izuzetno kvalitetna didaktička sredstva za svoje učionice“, kaže direktor ove škole, Danijela Mrda.

„Sve radove učenika, koji se ne prodaju na večerašnjem bazaru, izložićemo na jednom od prodajnih štandova u okviru manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“, koju nam je obezbijedio načelnik Istočnog Novog Sarajeva, Ljubiša Ćosić“, dodaje Mrda.

U novogodišnjem bazaru učestvuju učenici od prvog do devetog razreda i svi imaju svoje posebne štandove na kojima su izložili svoje kreativne radove.

Izvor: katera.news