Načelnik Katić sutra sa članovima Udruženja “Multipla skleroza” Sarajevsko-romanijske regije

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić povodom Svjetskog dana oboljelih od multipla skleroze sutra, 01. juna upriličiće zajedničko druženje sa predstavnicima Udruženja „Multipla skleroza“ Sarajevsko-romanijske regije, a sve sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na probleme ovih pacijenata i poboljšanje kvaliteta njihovog života.

Okupljanje predstavnika Udruženja i rukovodstva Opštinske uprave zakazano je za 11,00 časova na lokaciji Trga Republike Srbije, nakon čega je planiran obilazak kancelarije u novoizgrađenoj sportskoj dvorani, a koja će udruženju biti ustupljena na korišćenje.

Nakon obilaska kancelarije predviđen je zajednički ručak i druženje na izletištu Tvrdimići, koji će biti odlična prilika za razgovar o mogućnostima lokalne zajednice u rješavanju problema članova ovog udruženja.

Obilježavanjem Svjetskog dana oboljelih od multipla skleroze, kako u našoj opštini, tako i širom svijeta skreće se pažnja na ovu ozbiljnu bolest i neophodnost liječenja oboljelih. LJudska dužnost društva je da uradi najviše što može da unaprijedi kvalitet života svojih sugrađana kojima je ugroženo zdravlje i da njihovim porodicama olakša svakodnevni život.