Načelnici Katić i Šehovac o projektu proširenja sistema video-nadzora

Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac, danas su održali radni sastanak u prostorijama opštine.

Tokom današnjeg sastanka zaključeno je da će se zajedno raditi na projektu proširenja sistema video-nadzora na području naše lokalne zajednice, s ciljem bolje kontrole i povećanja bezbjednosti građana.

Načelnik Katić je podsjetio da je u proteklom periodu na području opštine izgrađeno dosta novih saobraćajnica, parkova i mjesta gdje se okupljaju građani, što zahtijeva proširenje sistema video-nadzora.

Takođe, ovom prilikom ukazana je potreba i da se zajednički pristupi rekonstrukciji Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo i zgrade gdje je smještena Jedinica žandarmerije.

„Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske opštinskoj upravi Istočno Novo Sarajevo odobrilo je projekat povećanja energetske efikasnosti Policijske stanice, gdje treba da se zamijeni stolarija, krov i sve ono što je potrebno da ta zgrada bude funkcionalna i dostojna policijskih službenika“, rekao je Katić.

On je rekao da Opštinska uprava sa jednom firmom pokušava da do početka nove školske godine realizuje jedan inovativni projekat, jedinstven u Republici Srpskoj, koji će značajno uticati na povećanje bezbjednosti đaka u školama.

Načelnik Šehovac zahvalio je Katiću za podršku opštinske uprave na rekonstrukciji objekata koje koristi policija, te izrazio nadu da će radovi što prije početi.