Lazar Matić najbolji sportista opštine Istočno Novo Sarajevo

Član DŽiju-džica kluba „Slavija“ Lazar Matić večeras je proglašen za najboljeg sportistu opštine Istočno Novo Sarajevo u 2020. godini, a DŽudo klub „Randori“ za najuspješniji sportski kolektiv.

Na ovogodišnjem izboru najboljih sportista, drugo mjesto zauzeo je džudista Lav Divljan iz DŽudo kluba „Randori“, a treće mlada džudistkinja DŽudo kluba „Slavija“ Mia Zurovac.

Za najuspješnijeg sportskog radnika izabran je Ranko Čubrilo iz Šahovskog kluba „Slavija“, a titula najuspješnijeg trenera za 2020. godinu pripala je Milanu Miovčiću iz Fudbalskog kluba „Slavija.

Priznanja su uručena i najperspektivnijim sportistima – Anđeli Ždrale iz DŽiju-džicu kluba „Slavija“, Ani Škiljević iz DŽudo kluba „Slavija“, Lani Erić iz DŽudo kluba „Randori“, Ivi Bugarin iz Odbojkaškog kluba „Slavija“, Kristini LJuboje iz Atletskog kluba „Istočno Sarajevo“ i Nataliji Kovačević iz DŽudo kluba „Lunako“.

Među perspektivnim sportistima su Stefan Kovačević iz Karate kluba „Slavija“, Pavle Gotovac iz DŽiju-džicu kluba „Slavija“, Darko Topalović iz DŽudo kluba „Randori“, Nikola Šekarić iz Kluba borilačkih vještina „Kobra“, Filip DŽino iz Sportskog kluba „Tempo“, Dušan Krstović iz Kluba malog fudbala „Tango“, Nikola Marković iz Šahovskog kluba „Slavija“, Živko Damjanović iz Omladinskog košarkaškog kluba „Slavija“, Petar Dabić iz Fudbalskog kluba „Slavija“ i Marko Mastilović iz Mačevalačkog kluba „Romanija“.

Uručena su priznanja i za najuspješnije sportiste po granama sporta, te je u kategoriji „malog fudbala“ najbolje oscijenjen Bojan Popović iz Kluba malog fudbala „Tango“, Srđan Lalović iz Omladinskog košarkaškog kluba „Slavija“, Milica Rundić iz Odbojkaškog kluba „Slavija“, Lazar Ždrale iz DŽudo kluba „Randori“ i Luka Bojanić iz DŽiju-džicu kluba „Slavija“.

Najbolja karatistkinja u prošloj godini je Marina Kurteš iz Karate kluba „Slavija“, a najbolje ocijenjena u plivanju je Margita Latinović – Pejović iz Plivačkog kluba „Sport Time”.

Priznanje „Goran Ivanković“ za poseban doprinos sportu dodijeljeno je Danielu Blažiću iz DŽiju-džicu kluba „Slavija“.

„Izbor najboljih sportista opštine Istočno Novo Sarajevo za 2020. godinu“ održan je u sportskoj dvorani “Slavija”, bez prisustva publike zbog trenutne nepovoljne epidemiološke situacije.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić na početku ovogodišnjeg izbora najboljih sportista obratio se prisutnim, te istakao da i u ovakvim uslovima moramo naći način da rad sportista nagradimo, jer oni to zaslužuju.

Katić je rekao da je ovo bila teška godina za sve, ali da uprkos pandemiji virusa korona život ne treba da stane, te podsjetio da će novoizgrađena sportska dvorana uskoro biti otvorena i najavio tri značajna sportska događaja, koja će biti organizovana ove i sljedeće godine. To su učešće u organizaciji Svjetskog prvenstva u biciklizmu, Evropsko prvenstvo u bosku za školarce i Evropsko prvenstvo u fudbali za žene 2022. godine.

On je podsjetio da je sa Fudbalskim savezom BiH dogovorena rekonstrukcija stadiona Fudbalskog kluba “Slavija”, kako bi iduće godine na njemu mogle biti igrane planirane utakmice.

On je svim nagrađenim sportistima poželio puno uspjeha u daljem radu, i poručio da su mladi budućnost naše opštine i snažan pokretač razvoja našeg društva.