Katić: Olimpijski centar „Jahorina“ donio ispravnu odluku

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić izjavio je da je Olimpijski centar „Jahorina“ donio zdravorazumsku i očekivanu odluku o poništenju nepromišljenog raskida ugovora o besplatnom skijanju za djecu sa teritorije naše opštine i opštine Pale.

Katić pozdravlja ovu odluku i vjeruje da je rukovodstvo OC „Jahorina“ svjesno da naša djeca nikada i ni na koji način ne smiju biti predmet političkih prepucavanja niti kolateralna šteta bilo kojih odnosa, te da će u budućnosti koristiti dijalog kao mehanizam izražavanja svojih stavova.

“U svom polju djelovanja, Olimpijski centar „Jahorina“ predstavlja uspješno društvo, uz čije učešće je zimski turizam dodatno dobio na značaju na našim prostorima, što kao opštinska uprava i građani ovog grada cijenimo i poštujemo. Ipak, krajnje je vrijeme da se Jahorina i njene prirodne ljepote učine ponovo dostupnim i priuštivim građanima grada Istočno Sarajevo”, rekao je načelnik Katić.

On je pozvao rukovodstvo OC „Jahorina“ da što prije pokaže da je, kao akcionarsko društvo u većinskom vlasništvu Vlade RS, na usluzi primarno narodu i da im je krajnji cilj da građani sarajevsko – romanijske regije imaju nesmetan pristup planini iz svog kraja i sve benefite koje trebaju imati, kroz:

  1. Diferenciranje iznosa cijene parkinga, koja će za osobe sa prebivalištem u nekoj od opština grada Istočno Sarajevo biti znatno, a najmanje 50% niža nego što je trenutna;
  2.  Smanjenje cijene ski karata za osobe sa prebivalištem u nekoj od opština grada Istočno Sarajevo, a najmanje 50% u odnosu na trenutnu cijenu;
  3. Smanjenje cijene ski škole za osobe sa prebivalištem u nekoj od opština grada Istočno Sarajevo.

Katić podsjeća da je gradonačelnik LJubiša Ćosić, sa svojim saradnicima, takođe najavio predstavljanje modela koji treba da omogući i jeftinije karte za stanovnike našeg grada, jeftiniji parking i bolji pristup privrednicima koji posluju na planini.

“Shodno svemu navedenom, pozivamo Olimpijski centar „Jahorina“ da u što skorijem roku pripremi potrebne kalkulacije sa svoje strane, te napravi plan izvedbe navedene inicijative, nakon čega, zajedno sa Gradom Istočno Sarajevo, pozivamo sve opštine na zajednički sastanak, ne kojem bismo sa OC „Jahorina“ zvanično kreirali ponudu za stanovnike našeg grada i omogućili im da, već od naredne sezone, skijanje postane sport kojim će se moći baviti svi, a ne samo rijetki povlašteni”, navodi Katić.