Besplatno skijanje za djecu na Ravnoj planini

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, danas je sa predsjednikom Skupštine opštine Pale, Damjanom Škipinom i vlasnikom Ski – centra „Ravna planina“, Veljkom Golijaninom potpisao Ugovor o besplatnom korišćenju skijališta za djecu osnovnih i srednjih škola iz ovih opština.

Katić je zahvalio vlasniku Ski – centra “Ravna planina” na pruženoj mogućnosti da osnovci i srednjoškolci iz naše opštine besplatno skijaju.

“Ovo je dobra inicijativa i mislim da svoj djeci moramo omogućiti pristup našim planinama, da skijaju, da ih vežemo za planinu a da nemaju velike finansijske izdatke”, rekao je načelnik Katić.

On je danas uputio zvaničnu ranije najavljenu inicijativu OC “Jahorina”, Gradu Istočno Sarajevo i Vladi RS, kojom traži da se građanima Istočnog Sarajeva omoguće određene pogodnosti pri korištenju usluga Olimpijskog centra.

“Pogodnosti moraju važiti za sve građane Istočnog Sarajeva, posebno za određene kategorije kao što su djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i demobilisani borci. Nadam se da će se inicijativa uvažiti i da će već od naredne sezone Jahorina biti pristupačnija lokalnom stanovništvu”, naveo je Katić.

Veljko Golijanin, vlasnik Ski – centra Ravna planina pozvao je i načelnike ostalih gradskih opština da se pridruže ovom projektu, kako bi i ostala djeca mogla besplatno skijati.