Vlada izdvojila 4,5 miliona KM za izgradnju nove osnovne škole

Opštinsku upravu Istočno Novo Sarajevo danas je posjetila pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović, gdje se sastala i razgovarala sa načelnikom opštine Jovanom Katićem.

Tema današnjeg sastanka, kojem je prisustvovala i direktorica Osnovne škole „Sveti Sava“ Želјka Topalić, bila je izgradnja objekta nove osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu.

Načelnik Katić zahvalio se gospođi Cvijanović, istakavši da je ona neko ko je u mnogome zaslužan što Istočno Novo Sarajevo dobija novu osnovnu školu.

„Gospođa Cvijanović bila je na usluzi svim zahtjevima koji su dolazili iz Opštinske uprave, a zajedničkim snagama aplicirali smo prema Vladi Republike Srpske i uspjeli dobiti sredstva u iznosu od 4,5 miliona KM za izgradnju nove osnovne škole“, rekao je Katić.

On je rekao da su na današnjem sastanku utvrdili sve stvari koje se tiču raspisivanja javne nabavke za izgradnju škole kapaciteta 650 učenika, čija gradnja bi trebala biti gotova do početka naredne školske godine.

Načelnik je Cvijanovićevu upoznao i sa planovima izgradnje novog vrtić za koji se priprema tenderska dokumentaciju, te da će vrlo brzo biti raspisana javna nabavka za njegovu izgradnju.

“Ovo su dva klјučna objekta u oblasti obrazovanja koja će krasiti našu opštinu i oni su prijeka potreba za stanovnike Istočnog Novog Sarajeva”, istakao je Katić.

Katić i Cvijanovićeva nakon sastanka, zajedno su obišli lokaciju na kojoj će se graditi objekat nove osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu.

Cvijanovićeva je istakla da sada slijedi cjelokupna procedura, definisanje šta treba da ima jedan objekat osnovne škole da bi se osnovao i bio registrovan.

„To je 18 odjelјenja, to jest učionica, odgovarajući kadar, nastavni plan i program koji se primjenjuje u cijeloj Republici Srpskoj primjenjivaće se i u ovoj školi”, navela je Cvijanovićeva.