Ministar Petričević u posjeti Opštinskoj upravi Istočno Novo Sarajevo

Opštinsku upravu Istočno Novo Sarajevo danas je posjetio ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, gdje se sastao i razgovarao sa načelnikom opštine Jovanom Katićem i zamjenikom načelnika Aleksandrom Kostovićem.

Na održanom sastanku bilo je riječi o programima koje Ministarstvo sprovodi, kako u ovoj tako i u prethodnim godinama.

Ministar Petričević je istakao da je cilј Ministarstva da se upozna sa privrednom aktivnosti u svim lokalnim zajednicama, kao i da privrednicima pruži svu neophodnu pomoć.

“Cilј nam je da kroz podršku koju sprovodimo kontinuirano treću godinu, prije svega u nabavci savremene opreme u prerađivačkoj industriji, upoznamo naše privrednike sa onim što radimo”, rekao je Petričević.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da je Ministarstvo privrede i preduzetništva u proteklih nekoliko godina aktivno pomagalo privredne subjekte na području naše lokalne zajednice. On je dodao da je građevinarstvo najrazvijeniji sektor privrede u Istočnom Novom Sarajevu, te da ova oblast ima potencijal da se i dalјe razvija.“Mi smo lokalna zajednica sa najvećim brojem otvorenih preduzetničkih radnji po glavi stanovnika i svake godine bilјežimo povećanje broja zanatskih radnji koje mogu aplicirati na projekte koje Ministarstvo raspisuje”, istakao je Katić.

Ministar Petričević zajedno sa načelnikom Katićem, u okviru današnje posjete, obišao je i proizvodne pogone fabrika “Bobograf” i “T – factory”.

Božo Bobić, direktor kompanije “Bobograf”, koja se bavi digitalnim komunikacijama i trenutno zapošlјava 44 radnika, izrazio je nadu da će uz pomoć Ministarstva privrede i preduzetništva dobiti opremu neophodnu za izlazak na inostrano tržište, čime bi se otvorila nova radna mjesta u ovoj firmi.