Uskoro „Ponosna kartica“ za porodice sa troje i više djece

Porodica je osnovna ćelija svakog društva, osnovni pokretač i nosilac svih društvenih procesa i aktivnosti. Porodica je stub jedne zemlje, bez kojeg ni zemlja niti narod ne bi postojali.

Povodom 15. maja – Međunarodnog dana porodice načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, poručio je da je porodica zajednica koja povezuje, raduje, unutar koje se dijeli i dobro i zlo, sreća i tuga, slavi svaki napredak i olakša svaki poraz, te da mora uvijek biti na prvom mjestu i svakodnevno njegovana i čuvana.

„Zato danas svim porodicama, malim i velikim, želim srećan Međunarodni dan porodice i da, ne samo ovog, nego svakog dana slavimo prisustvo najmilijih u našim životima“, poželio je načelnik.

On je rekao da je Opštinska uprava pozitivno odgovorila na poziv Fondacije “Za porodicu”, te da je već u junu mjesecu planirano potpisivanje ugovora o saradnji na projektu “Ponosna kartica” za porodice sa troje i više djece, koja će im omogućiti popuste i pogodnosti u ugovorenim privrednim subjektima.

„Pronatalitetna politika je jedan od stubova razvoja naše opštine i raduje nas što ćemo, uz podršku Fondacije, omogućiti još jednu pogodnost za višečlane porodice“, rekao je načelnik.

On je reko da će detalji o prijavi i izdavanju kartice biti objavljeni u junu, nakon potpisivanja ugovora, te izrazio nadu da će prve kartice biti podijeljene Ponosnim porodicama već početkom jula.

„Ponosan na Ponosne porodice, na našu lokalnu zajednicu koja bilježi pozitivnu stopu prirodnog priraštaja, na sve aktivnosti koje imaju za cilj olakšati život naših sugrađana. Srećan nam Dan porodice“, poručio je načelnik.