Održana svečana Spasovdanska akademija

U sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, sinoć je održana svečana akademija povodom Spasovdana – krsne slave i Dana opštine Istočno Novo Sarajevo.

Na sinošnjoj svečanoj akademiji uručena su priznanja najzaslužnijim institucijama i pojedincima za razvoj ove lokalne zajednice.

Povelja opštine dodijeljena je Opštinskoj boračkoj organizaciji i građevinskom preduzeću „Akvamontmerc“.

Opštinska plaketa dodijeljena je Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, koja se posljednjih godina u više navrata dokazala kao jedan od osnovnih stubova koji podržava razvoj i obezbjeđuje lokalnu zajednicu.

Plakete su dobili istaknuti kulturni radnik i osnivač „Forum teatra“ Vitomir Mitrić, novinar i portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske Dejan Kerleta, kao i nastavnik geografije Dragan Uljarević, koji stručnim, pedagoškim i humanim pristupom u radu doprinosi obrazovanju i vaspitanju mladih.

Kerleta je zahvalio odbornicima koji su na svečanoj sjednici Skupštine opštine jednoglasno donijeli odluku o priznanjima, ističući da ga dodjeljena plaketa obavezuje da da što veći doprinos na promociji opštine.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i predstavnici institucija Republike Srpske, BiH, akademske zajednice, te privrednog, javnog i kulturnog života.