Održana Božićna akademija

Божићна академија организована у оквиру манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“ одржана је синоћ у сали Културног центра Источно Ново Сарајево.

Отац Серафим у пригодној божићној бесједи, говорио је о значају празника Христовог рођења и указао на важност свете Литургије и окупљања око вјере Христове.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao da je najbitnije da se večeras pošalju poruke ljubavi, zajedništva i jedinstva, što je i smisao najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, koji treba da okuplja porodicu i čini ih jedinstvenim.

Načelnik Katić je izrazio zadovoljstvo što će večerašnju akademiju uveličati Hor „Sveti novomučenik Stanko Ostroški“ iz bratskog Nikšića, istakavši da je to pokazatelj da bratske veze nisu samo slovo na papiru, već da gaje zajedničke dobre hrišćanske vrijednosti.

Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ predstavili su božićne običaje, KUD „Slavija“ održao je koncert, a Gordana Manojlović Kovačević i Kristina Mojsilović uveličale su akademiju prigodnom pjesmom.