Održana 16. redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila je danas Nacrt budžeta za iduću godinu od 15.575.000 KM, od čega je za kapitalne investicije planirano oko pet miliona KM.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je novinarima da je planirano da iduće godine bude nastavlјena izgradnja pozorišta i da se nada da će do februara svi radovi biti završeni.

Katić je istakao da je planirana i izgradnja dječijeg vrtića vrijednosti 1.500.000 KM, za šta je planirano i 300.000 KM od grada Istočno Sarajevo od kreditnih sredstava koja je uzeo za pomoć opštinama u sastavu grada.

“Organizovaćemo javnu raspravu gdje ćemo da čujemo sve sugestije i primjedbe naših sugrađana i da na slјedećoj sjednici usvojimo budžet za narednu godinu”, rekao je Katić.

On je naglasio da su danas usvojili i odluku o tarifnom sistemu “Toplane” čime je došlo do povećanja cijene isporučene toplotne energije za 35 odsto. On je napomenuo da bi realno povećanje cijene trebalo da bude oko 70 odsto, ali su svjesni da građani ne mogu podnijeti toliki teret poskuplјenja, iako je cijena mazuta povećana četiri puta.

Katić ističe da će tu razliku od 40 odsto “Toplanama” opština isplatiti u okviru subvencije da bi sačuvali finansijsku likvidnost preduzeća.

“Ovo povećanje cijena je samo na godinu dana, pratićemo tržište energenata i kako se njegova cijena bude smanjivala tako ćemo smanjivati i cijenu našim sugrađanima”, rekao je Katić.

On je naveo da je na današnjoj sjednici usvojena i informacija o učenju i vladanju učenika Srednje škole “28. juni”, o stanju bezbjednosti na području opštine.

Katić je rekao da su danas tri odbornika DNS-a istupila i prešla u Klub nezavisnih odbornika i podržavaće rad načelnika i skupštinske većine, jer su uvidjeli da rade dobro i da je to vidlјivo i prepoznato.

Katić očekuje i na slјedećoj sjednici Skupštine opštine da će biti određenih istupanja u nezavisne odbornike.

Odbornik SDS-a Stefan Ignjatović rekao je da nisu podržali povećanje cijena “Toplana” za 35 odsto, jer je to dodatno opterećenje za građane.

Izvor: srna.rs