Nastavak privremene obustave nastave u Osnovnoj školi „Sveti Sava“

U prostorijama Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo, danas je održan hitan sastanak povodom epidemiološke situacije u OŠ „Sveti Sava“ i u našoj lokalnoj zajednici.

Sastanku su prisustvovali načelnik opštine, Jovan Katić sa saradnicima, direktori Osnovne škole „Sveti Sava“, Srednje škole „28. juni“, Dječijeg vrtića „Patrijarh Pavle“, predsjednik Školskog odbora, direktor Doma zdravlja i Regionalnog centra za javno zdravstvo.

Tema sastanka je bila upoznavanje sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ uzrokovanom širenjem virusa Kovid – 19.

Predstvanici osnovne škole upoznali su prisutne sa situacijom koja je zadesila školu, gdje se trenutno nalazi u izolaciji 52 učenika i 8 nastavnika, te da postoji bojazan da se nastava neće moći održavati ni u narednom periodu.

Direktor Srednje škole i Dječijeg vrtića „Patrijarh Pavle“, ovom prilikom su prisutne informisali da je situacija sa virusom korona u ovim obrazovnim ustanovama pod kontrolom.

Nakon održanog sastanka zaključeno je da se nastavni proces u osnovnoj školi nastavi odvijati po onlajn modelu, te da se u periodu od 09.03 do 12.03.2021. godine privremeno obustavi redovno odvijanje nastave, u cilju zaštite zdravlja učenika i zaposlenih.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo upitio je Ministarstvu prosvjete i kulture RS urgenciju za nastavak privremene obustave nastave, zbog i dalje nepovoljne epidemiološke situacije u Osnovnoj školi „Sveti Sava“. Nadležno ministarstvo reagovalo je po hitnom postupku i Opštinskoj upravi dostavilo mišljenje u kojem je saglasno sa gore navedenim donesenim zaključkom.