Načelnik Katić u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Novo Sarajevo

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić sa svojim saradnicima, danas je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Novo Sarajevo, gdje se sastao sa načelnikom Hasanom Tanovićem.

Ovom prilikom bilo je riječi o rješavanju praktičnih problema stanovnika koji žive na granici između ove dvije opštine. Takođe, razgovarano je o životnim potrebama stanovnika, vodosnabdijevanju, otpadnim vodama, ali i o zajedničkim projektima sa kojima bi aplicirali prema EU fondovima.

Tokom sastanka iskazana je i mogućnost uspješne zajedničke saradnje kroz „UNDP“ projekat Lokalne dijaloške platforme (LDP). Prisutni su zaključili da je neophodno oformiti zajedničke timove, kako bi udruženim snagama riješili praktične probleme u obje lokalne zajednice.

Načelnik Katić zahvalio se na gostoprimstvu, te načelnika Tanovića pozvao na uzvratnu posjetu Opštinskoj upravi Istočno Novo Sarajevo.

Saradnja između Opštine Istočno Novo Sarajevo i Opštine Novo Sarajevo godinama unazad izuzetno je dobra i primjer je dobrih komšijskih odnosa, zaključeno je na kraju današnje posjete.