Javni poziv za banjsko liječenje boračkih kategorija u 2023. godini

Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske objavilo je Javni poziv za podnošenje zahtjeva radi upućivanja 750 ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske u banjsko-klimatske zdravstvene ustanove.

Ovaj poziv se upućuje ratnim vojnim invalidima od prve do desete kategorije i članovima porodica poginulih boraca kojima je banjska rehabilitacija neophodna kao nastavak liječenja i oporavak u skladu sa Projektom banjske rehabilitacije.

Prijave, odnosno pismeni zahtjevi se podnose nadležnom opštinskom organu za boračko-invalidsku zaštitu (Šalter sala opštine, šalter br.3), a uz zahtjev je potrebno priložiti sljedeće dokaze:

-Rješenje nadležnog organa o statusu RVI ili člana PPB, uz uslov da je aktivni korisnik,

-Rješenje nadležnog organa o kategorizaciji borca,

-Nalaz i preporuka nadležne zdravstvene ustanove o neophodnosti banjske Rehabilitacije ne stariji od šest mjeseci od dana podnošenja zahtjeva.

Sa područja opštine Istočno Novo Sarajevo u banjsko-klimatske zdravstvene ustanove biće upućeno 10 lica.

Rok za dostavljanje pismenog zahtjeva je 15 dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli Opštine Istočno Novo Sarajevo, odnosno do 14. aprila tekuće godine.

Nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi neće se razmatrati.

Kompletan javni poziv možete pogledati ovdje.