Hitno osloboditi generala Mladića i pružiti mu adekvatno liječenje

Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo zatražila je da Haški tribunal hitno oslobodi nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića kako bi mu bili obezbijeđeni adekvatni uslovi za humano liječenje i dostojanstvenu njegu. “Dajemo punu podršku našem komandantu, srpskom heroju i velikom čovjeku”, rekao je Srni predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševlјak.

On je izrazio nadu da će general Mladić izvojevati i ovu neravnopravnu bitku i da ga neće zadesiti zla sudbina nedavno preminulog šefa Kriznog štaba Srpske Autonomne Oblasti Krajina Radoslava Brđanina.

“Najoštrije osuđujemo Haški tribunal i gospodare zatvorske jedinice, gospodare tuđih života prema jednom lјudskom biću samo zato što je srpske nacionalnosti, prema našem heroju – generalu Mladiću”, poručio je Tuševlјak.

Zdravstveno stanje generala Mladića ponovo se pogoršalo, pa je prije osam dana zbog jakih bolova i opšte slabosti prebačen u civilnu bolnicu u Hagu, odakle je u četvrtak, 8. septembra, vraćen u zatvorsku bolnicu u Tribunalu.

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, rekao je da je situacija u kojoj se nalazi njegov otac zbog pogoršanja zdravstvenog stanja izuzetno ozbilјna, ali da se, uprkos tome, nada pozitivnom ishodu.

Izvor: http://www.srna.rs/