Ekipa opštine Istočno Novo Sarajevo pobjednik turnira “Koran-Pale”

Ekipa opštine Istočno Novo Sarajevo pobjednik je tradicionalnog turnira u malom fudbalu “Koran-Pale”.

Pobjedničkoj ekipi nagradu od 6.000 KM uručio je načelnik opštine Pale Boško Jugović, dok je dugoplasiranoj ekipi “Poslјednji dinar” nagradu od 1.000 KM uručio gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Za osvojeno treće mjesto ekipi “E-sport” Istočno Sarajevo, predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina uručio je nagradu od 500 KM.

Za najbolјeg igrača turnira izabran je Nikola Rnić, za najbolјeg golmana Milјan Radmanović, dok je najbolјi stijelac Đorđe Ćeha.

Jugović je izjavio novinarima da je 60. turnir opravdao očekivanja i pohvalio organizatore i sve koji su doprinijeli da ova sportska manifestacija bude uspješna.

On je naveo da je na turniru nastupala 21 ekipa sa izuzetnim igračima, te da će lokalna zajednica nastojati da poveća nagradni fond.

Branislav Arsenijević iz pobjedničke ekipe rekao je da je okupio igrače iz Srbije kako bi uveličali tradicionalni turnir i da se nada da su svi uživali.

On je naglasio da je turnir organizovan na vrhunskom nivou i da će doći opet da učestvuju.

Najbolјi igrač turnira Rnić, koji dolazi iz Batajnice, kaže da je prvi put na Palama i da mu je drago što je njegova ekipa pobijedila.

On je dodao da su svi igrači bili dobri i izrazio nadu da će doći ponovo jer im se na Palama i u Istočnom Sarajevu sviđa.

Sredstva od tombole, a prodato je više od 2.000 karata, uručena su Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnom potrebama “Sunce”.

Pokrovitelјi turnira, koji je završen kasno sinoć, su opština Pale i grad Istočno Sarajevo.

Tehnički organizator je Studentski centar Pale, a logistički pokrovitelј Udruženje za razvoj mladih “Omega” i mnogobrojni sponzori.

Izvor: SRNA