Druženje sa predstavnicima Udruženja „Multipla skleroza“ Sarajevsko-romanijske regije

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić povodom Svjetskog dana oboljelih od multiple skleroze danas je upriličio zajedničko druženje sa predstavnicima Udruženja „Multipla skleroza“ Sarajevsko-romanijske regije, a sve sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na probleme ovih pacijenata i poboljšanje kvaliteta njihovog života.

Predstavnici Udruženja i rukovodstvo Opštinske uprave današnje druženje započeli su na lokaciji Trga Republike Srbije, te obišli kancelariju u novoizgrađenoj sportskoj dvorani a koja će udruženju biti ustupljena za rad.

„Želimo ovom Udruženju da pružimo podršku i ukažemo im da su oni dio ovoga društva, naše opštine i da su uvaženi. Odlučili smo se da im dodijelimo kancelariju, kako bi se mogli okupljati i odakle bi kretali sa svojim aktivnostima“, rekao je Katić.

Katić ističe da će Opštinska uprava snositi sve finansijske troškove kancelarije, te povećati izdvajanja za funkcionisanje ovog Udruženja.

Predsjednik Udruženja Nataša Tomić izrazila je veliku zahvalnost Opštinskoj upravi Istočno Novo Sarajevo, na čelu sa načelnikom Katićem, na ustupljenoj kancelariji i na pomoći koja im je pružena.

„Neizmjerno smo zahvalni Opštini Istočno Novo Sarajevo koja nam je izašla u susret, a posebno što su nas sve iznenadili današnjim druženjem povodom Svjetskog dana obilježavanja multiple skleroze. Konačno smo osjetili trenutak da nismo sami i da je neko tu uz nas“, istakla je Tomićeva.

Svjetski dan multiple skleroze – 30. maj, obilježava se širom svijeta da bi se pomoglo u rješavanju globalnog problema oboljelih pravovremenim početkom liječenja odmah nakon dijagnostikovanja bolesti, jer se ranim početkom liječenja ostvaruju najbolji rezultati za pacijente. Cilj obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze je povezivanje ljudi, grupa i organizacija u pokret na međunarodnom nivou koji učestvovanjem u događajima i aktivnostima podižu svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu.