“Dječija nedjelja” u Istočnom Novom Sarajevu

Međunarodna tradicionalna manifestacija „Dječija nedjelja“ koja se ove godine obilježava od 3. do 9. oktobra pod sloganom „Po-dijeli radost, znanje, ljubav” obilježena je i u Istočnom Novom Sarajevu.

Povodom „Dječije nedjelje“ predstavnici Opštine Istočno Novo Sarajevo na čelu sa zamjenikom načelnika, Aleksandrom Kostovićem danas su posjetili mališane, polaznike vrtića „Patrijarh Pavle“, „Maca“ i „Vratite nam osmijeh“.

Tokom današnje posjete, predstavnici Opštinske uprave mališanima su podijelili slatkiše i uručili prigodne poklone, a najmlađi stanovnici naše opštine odužili su nam se veselim druženjem, osmijesima, unaprijed pripremljenim recitacijama, te istakli svoja prava koja su uz pomoć svojih vaspitača naučili.

Lokalna samouprava kao i svih ranijih godina podržava sve aktivnosti i aktivno učestvuje u obilježavanju „Dječije nedjelje“, te daje svoj maksimalan doprinos poštovanju dječijih prava i uvažavanja njihovih potreba, a najbolji dokaz za to je upravo izgradnja objekta nove osnovne škole i dječijeg vrtića u obuhvatu Regulacionog plana „Centar 3“.

Predstavnici opštinske uprave poručili su da je sedmica obilježavanja „Dječije nedjelje“ odlična prilika da se poboljša promocija prava djeteta, društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih subjekata zaštite koji brinu o djeci. Oni su istakli da predškolski odgoj ima važan značaj za budući život djece, njihovo zdravlje, učenje, socijalne odnose i razvoj u cjelini, a to je upravo ono što se u ovim vrtićima djeci svakodnevno pruža.