Uzvratna posjeta delegacije opštine Novo Sarajevo

Delegacija opštine Novo Sarajevo na čelu sa načelnikom dr. Hasanom Tanovićem danas je boravila u uzvratnoj posjeti opštini Istočno Novo Sarajevo, gdje su razgovarali sa načelnikom Jovanom Katićem i njegovim saradnicima.

Na današnjem sastanku bilo je riječi o zajedničkom rješavanju problema sa kojima se susreću stanovnici koji žive na granici između ove dvije opštine. Razgovarano je i o potrebama stanovnika, vodosnabdijevanju, otpadnim vodama uz poseban naglasak na probleme saobraćajne infrastrukture.

Jedan od najvećih problema, koji je delegacija opštine Novo Sarajevo danas predočila rukovodstvu opštine Istočno Novo Sarajevo jeste klizište u naselju Hrasno Brdo.

Današnjom posjetom nastavljen je međuopštinski dijalog i saradnja započeta u okviru projekta „Aktivizam, angažman i odgovorna rješenja“ (MAKERS), kojeg implementira UNDP uz podršku Porticus fondacije.

Saradnja između opština Istočno Novo Sarajevo i Novo Sarajevo primjer je dobrih komšijskih odnosa, i biće nastavljena i u narednom periodu sa ciljem stvaranja boljih životnih uslova za građane susjednih opština, zaključeno je na kraju današnje posjete.