Potpisani Ugovori o dodjeli sredstava za podsticaj razvoja privrede i poljoprivrede u 2021. godini

Danas je upriličeno potpisivanje ugovora za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 102.000 KM za podsticaj privrednika i poljoprivrednika sa područja opštine Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić ugovore je danas potpisao sa 120 korisnika od ukupno 400 apliciranih. Načelnik je rekao da su ovim Programom obuhvaćeni svi koji su ispunjavali uslove, a koji su aplicirali na javni konkurs za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za razvoj privrede i poljoprivrede u 2021. godini.

“Uzimajući u obzir prethodnu godinu i probleme koji su nastali usljed virusa korona, ove godine smo nastojali da sve obuhvatimo”, pojasnio je Katić.

On je istakao da su poljoprivrednici, prilikom podnošenja zahtjeva, najviše navodili da će sredstva iskoristiti za nabavku sjemena, s obzirom na to da je ova opština ranijih godina dijelila i plastenike.

Katić je najavio da će narednih godina opština nastojati da obezbijedi i veća sredstva.

“Pokušaćemo da afirmišemo da se građani bave plasteničkom proizvodnjom, jer na području opštine imamo firme koje se bave otkupom poljoprivrednih proizvoda”, rekao je Katić i dodao da se na taj način nastoji postići sinergija između proizvođača i privatnih preduzetnika.