Potpisani ugovori o dodjeli 34 plastenika

U prostorijama Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa odabranim korisnicima plastenika.  Radi se o Projektu koji se bavi plasteničkom proizvodnjom, putem kojeg su dodijeljena 34 plastenika za građane opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ovaj projekat Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo sporovodi u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS – Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata Banja Luka.

Ukupna vrijednost Projekta je u iznosu od 66.528,00 KM. Opštinska uprava ovaj Projekat finansira sa 50 %, što iznosi 33.264,00 KM, dok su sredstva odobrena uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u iznosu od 40%, a ostatak u iznosu od 10 odsto sufinansiraju sami korisnici plastenika. Putem ovog projekta značajno je umanjena cijena plastenika po korisniku, čime su izdvojena manja sredstva u odnosu na ranije godine, dok je ostvaren mnogo veći rezultat nego ranije. Ove godine je dodijeljen najveći broj plastenika uz manje izdvojenih sredstava.

Opštinska uprava pruža punu podršku plasteničkoj proizvodnji na teritoriji naše lokalne zajednice. Ovaj Projekat je do sada najveći zahvaljujući podršci Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, koje je obezbijedilo dodatna sredstva. Dalje namjere Opštine i Ministarstva su da povežu međusobno same proizvođače i otkupljivače i uz kvalitetnu edukaciju omoguće plasman proizvoda na tržište.