Potpisan sporazum o saradnji sa Udruženjem “WULF”

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i predsjednik Udruženja za pomoć u vanrednim okolnostima “WOLF” Foča Nenad Ikonić, potpisali su danas sporazum o saradnji.

Načelnik Katić ističe da potpisani Sporazum ima za cilj uzajamnu pomoć i saradnju Opštine Istočno Novo Sarajevo i Udruženja.

„Opštinska uprava je tu da pruži određenu podršku za samo funkcionisanje Udruženja, a članovi Udruženja da daju svoju podršku i pomoć u svim onim situacijama i nedaćama u kojima se nađu stanovnici naše lokalne zajednice, a u gdje institucije ne mogu blagovremeno da reaguju“, rekao je Katić.

Katić navodi da pored dijela spašavanja stanovnika, u nekom narednom periodu potrebno je sačiniti protokol kako bi članovi Udruženja mogli da učestvuju na svim manifestacijama i humanitarnim akcijama, a koje su u organizaciji Opštine.

„Takođe, našu saradnju planiramo proširiti i kroz jedan obrazovni dio, gdje zajednički želimo da organizujemo obuku za još dodatnim brojem spasilaca i instruktora, kako bi smo podigli nivo ljudi koji u datom trenutku mogu da pruže pomoć našim stanovnicima“, rekao je Katić.


Predsjednik Udruženja Nenad Ikonić, zahvalio je načelniku na prijemu kao i na ukazanom povjerenju, te istakao da Udruženje broji 80 članova koji su obučeni za sve vrste spasavanja, od helikopterskog, do aktivnosti na vodi i pod vodom.

Sama činjenica da je zdravstvo Republike Srpske i cijele regije preopterećeno, mi smo došli do ideje da naša dva vozila jedno sanitetsko i jedno terensko ustupimo na korištenje opštini tako da imaju punu podršku spasilačke službe”, rekao je Ikonić.