Počinju Spasovdanske svečanosti

Večeras počinju Spasovdanske svečanosti tokom kojih će do 5. juna biti priređen bogat kulturno-zabavni program povodom krsne slave i obilјežavanja 30 godina od nastanka opštine Istočno Novo Sarajevo.

Prema programu Spasovdanskih svečanosti, u 19.00 časova će u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo biti otvorena izložba i uručene nagrade u okviru foto konkursa „INSpiracija“.

U srijedu, 1. juna, biće organizovana akcija davanja krvi dobrovolјnih davalaca Sarajevsko-romanijske regije, u novoj sportskoj dvorani na Trgu Srbije od 8.00 do 15.00 časova.

Istog dana, od 17.00 časova biće održano večernje bogosluženje u Hramu Svetog Varnave Ispovjednika na Vranješu, a od 19.00 časova svečana Spasovdanska akademija u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

U četvrtak, 2. juna, na Spasovdan u 9.00 časova biće služena Sveta liturgija i obavlјen slavski obred u Hramu Svetog Velikomučenika Georgija na Vracama.

Nakon liturgije predviđeno je služenje pomena i polaganje cvijeća kod Centralnog krsta na Vracama i Spomenika „Slava srpskom borcu“.

Nјegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom služiti će Moleban i postaviti krst na mjestu izgradnje budućeg Sabornog hrama na Trgu Srbije, nakon čega će Slavska litija proći ulicama naše opštine, a koja je najavlјena od 18 časova.

Svečana akademija Kulturno-umjetničkog društva „Slavija“ i promocija filma pod nazivom „20 godina sa vama“ biće održani u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo od 19.00 časova, a od 20.00 časova na Trgu Srbije najavlјen je koncert Danice Crnogorčević.

U petak, 3. juna, planiran je godišnji koncert KUD-a „Slavija“ u novoj sportskoj dvorani na Trgu Srbije od 20.00 časova, a u nedjelјu, 5. juna, u mjesnoj zajednici Toplik-Tilava od 12.00 časova biće održan Sabor pjesme, igre i vještina.