Održana 23. redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo

Dvadeset treća redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo održana je danas, 30. juna 2023. godine i na njoj je razmatrano 8 tačaka Dnevnog reda.

Odbronici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su Odluku o davanju saglasnosti za Projekat rekonstrukcije kotlovnice preduzeća „Toplane–INS“ Istočno Novo Sarajevo.

Skupština opštine je dala saglasnost Toplanama da u saradnji sa preduzećem „Sarajevo-gas“ a.d. Istočno Sarajevo izvrši rekonstrukciju kotlovnice, a u okviru projekta gasifikacije istočnog dijela Republike Srpske.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić istakao je da je rekonstrukcija kotlovnice „Toplana“ izuzetno važna, te da mazut nije ekološki prihvatljiv i da će rekonstrukcijom kotlovnice glavni energent postati gas.

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo imenovali su danas Nenada Ćuka za novog vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo, umjesto dosadašnjeg Nikole Ašanina, koji je podnio ostavku.

Ćuk je ranije obavljao funkciju zamjenika direktora Republičke uprave civilne zaštite.

Na današnjoj sjednici usvojena je i informacija o vodosnabdijevanju i snabdijevanju električnom energijom na području opštine Istočno Novo Sarajevo za prošlu godinu.