Održana 19. redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo

Devetnaesta redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo održana je danas, 02. marta 2023. godine i na njoj je razmatrano 25 tačaka Dnevnog reda.

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo na današnjem skupštinskom zasjedanju usvojili su Odluku o izdavanju garancije za kreditno zaduženje Komunalog preduzeća “Sveti Marko” u iznosu od 120.000 KM.

Garancijom za kreditino zaduženje biće obezbijeđena sredstava za kupovinu mašine neophodne za iskopavanje grobnih mjesta, a koja će omogućiti efikasnije iskopavanje i potpuno izbacivanje dosadašnjeg ručnog kopanja.

Usvojena je i Odluka o usvajanju Metodologije za formiranje cijena vodnih usluga Komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Istočno Sarajevo.

Odbornici su, između ostalog, usvojili i Rezoluciju o pravcima dalјeg razvoja grada Istočno Sarajevo, a sjednici je bio prisutan i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Prihvaćena je i informacija o učenju i vladanju učenika osnovnih i srednje škole na području opštine na kraju prvog polugodišta školske 2022/2023. godine, te je usvojen i Program rada Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo za 2023. godinu.