Održana 17. redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo

Sedamnaesta redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo održana je danas, 26. decembra 2022. godine i na njoj je razmatrano 19 tačaka Dnevnog reda.

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo na današnjem skupštinskom zasjedanju usvojili su Nacrt rebalansa budžeta opštine za tekuću godinu od 20.931.000 KM, što je više za 680.000 KM od planiranog, te odluku o usvajanju budžet za narednu godinu od 15.678.000 KM.

Načelnik Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, danas je rekao da će godina pred nama biti kruna svih investicija koje su počete u ovoj godini. On je pojasnio da zbog obima radova i javnih nabavki nisu uspjele da se završe u cijelosti u tekućoj godini.

“Jedan dio investicija završen je u ovoj godini, drugi se prenosi u narednu godinu, kada će sigurno sve to biti završeno, te moći da služi stanovnicima opštine”, poručio je načelnik Katić.

Takođe, navodi da će naredna godina biti teška i izazovna, te ističe da opština ima skoro šest miliona KM kapitalnih investicija planiranih budžetom, kao i da će se već u januaru, početi sa raspisivanjem javnih nabavki.

Načelnik se osvrnuo i na velike projekte, te pomenuo pozorište čije opremanja je u završnoj fazi, budući da su stigle stolice za amfiteatar, čije montiranje će biti u narednom periodu.

Katić je dodao da će u ovoj godini krenuti sa izgradnjom osnovne škole, kao i da će biti  ponovlјena i javna nabavka za izgradnju novog obdaništa u Istočnom Novom Sarajevu.

„Budžetom za narednu godinu planirana je i izgradnja saobraćajnica, javne rasvjete, spomenika na Trgu Srbija, a dosta sredstava uložićemo i u kulturne i druge manifestacije i događaje“, rekao je Katić.

Odbornici Skupštine opštine usvojili su i Izvještaj o realizaciji Strategije i Akcionog plana razvoja socijalnog stanovanja opštine za 2022. godinu.