Održana 14. redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo

Četrnaesta redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo održana je danas, 01. avgusta 2022. godine i na njoj je razmatrano 14 tačaka dnevnog reda.

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo danas su jednoglasno usvojili Strategiju razvoja opštine Istočno Novo Sarajevo za period 2022 – 2028. godine.

Nakon održane sjednice načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, rekao je da je Strategija dokument koji trasira put opštine Istočno Novo Sarajevo za period važenja Strategije razvoja.

„Opredijelјeni smo da veliki broj cilјeva koje smo predvidjeli ovom strategijom i realizujemo, jer je upravo ona polazna osnova za izradu svih narednih budžeta opštine, kao i svih onih projekata koji će se finansirati od strane Opštinske uprave, ili drugih izvora finansiranja“, rekao je načelnik Katić.

On je istakao da će Opštinska uprava i dalјe nastojati da ide putem razvoja, te da postane jedna od najpoželјnijih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, a samim prilivom stanovništva u našu opštinu pokazujemo da smo blizu tog cilјa.

Odbornici su usvojili i Odluku kojom se utvrđuje obaveza obezbjeđenja milion KM u opštinskom budžetu za narednu godinu za izgradnju dječijeg vrtića na području naše lokalne zajednice.

„U budžetu za ovu godinu predviđeno je finansiranje izgradnje vrtića u iznosu od milion KM, dok je njegova projektna vrijednost oko dva miliona KM. Budući da je riječ o višegodišnjem projektu koji neće biti realizovan tokom ove godine, ovom odlukom su se stekli uslovi za raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača izgradnje vrtića, kako bi sredinom naredne godine on bio i završen”, naveo je načelnik Katić.

Na dnevnom redu danas se našao i Izvještaj o radu i Izvještaj o poslovanju, te program rada i finansijski plan JZU Dom zdravlјa Istočno Sarajevo za 2022. godinu, koji nije naišao na podršku odbornika Skupštine opštine.

Na četrnaestom skupštinskom zasjedanju odbornici su usvojili i Informaciju o vodosnabdijevanju i snabdijevanju električnom energijom na području opštine Istočno Novo Sarajevo za proteklu godinu.