Održan radni sastanak na temu poljoprivrede i ruralnog razvoja

Predstavnici Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi PJ Sokolac i Poljoprivrednog klastera SRP, danas su održali radni sastanak sa predstavnicima opštine Istočno Novo Sarajevo. Na sastanku su razmatrane aktuelne teme iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Na održanom sastanku razgovarano je o zajedničkom radu na okupljanju poljoprivrednih proizvođača u već postojeća udruženja i zadruge. Bilo je riječi i o aktiviranju novih Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz pojedinih oblasti proljoprivredne proizvodnje, te učešću opštine Istočno Novo Sarajevo na javnom pozivu koji je objavio UNDP – projekat EU4Agri, za razvoj ruralne tržišne infrastrukture, projektima razvoja seoskog turizma, te potrebi izrade Strategije za poljoprivredu i ruralni razvoj opštine Istočno Novo Sarajevo.

Poljoprivrednici iz naše lokalne zajednice su iznijeli potrebu za edukacije i terenske obuke za voćarsku i plasteničku proizvodnju, za pomoć pri apliciranju na opštinska i Republička podsticajna sredstva, plasman viška proizvoda, dodjelu na korišćenje zemljišta i deklarisanju svojih poljoprivrednih proizvoda.

U narednom periodu planiran je radni sastanak sa svim Udruženjima i zadrugama koje djeluju na području opštine Istočno Novo Sarajevo u cilju planiranja aktivnosti za tekuću godinu.