Načelnik Katić zlatnikom darivao prvorođenu bebu u 2021. godini

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić danas je darivao prvorođenu bebu u ovoj godini na području opštine.

Neveni Vidaković, koja je 2. januara 2021. godine u 8.48 časova u Bolnici „Srbija“ rodila dječaka Mateja, zlatnik i novčani poklon uručio je načelnik Katić, a svečanost je obavljena uz poštovanje svih epidemioloških mjera.


Načelnik Katić istakao je da je jedna od najljepših dužnosti načelnika opštine u svom radu upravo obilazak prvorođene bebe, te izrazio nadu da će i u ovoj godini biti povećan broj djece kao i prethodnih godina.

„Raduje nas činjenica da na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo imamo sve više porodica sa troje i četvoro djece. Naša dužnost kao lokalne zajednice jeste da tim porodicama i djeci obezbijedimo što bolje uslove za njihovo odrastanje, školovanje, posle za zasnivanje njihovih porodica i svakako ostanak u našoj opštini“, rekao je Katić.

Katić je istakao da opština Istočno Novo Sarajevo vodi ozbiljnu pronatalitetnu politiku, na način darivanja prvorođene bebe, kao i kroz program jednokratne pomoći za novorođenčad.

“Za prvo dijete dajemo po 100 KM, za drugo 200, treće 300, a za svako naredno 400 KM. Takođe, mjesečno dodjeljujemo po 150 KM majkama sa četvoro i više djece, a vantjelesnu oplodnju pomažemo sa 2.000 KM“, istakao je Katić.

Načelnik je iskoristio priliku da pruži podršku i da se zahvali svim zdravstvenim radnicima na predanoj borbi protiv virusa korona.