Načelnik Katić u posjeti Srednjoj školi “28.juni”

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, posjetio je danas JU Srednju školu „28. juni“ i sa predstavnicima Savjeta učenika i rukovodstvom ove škole razgovarao o radu i potrebama učenika, te poklonio set lektira za srednje škole čime je skromno obogaćen fond školske biblioteke.

„Obrazovani i načitani mladi ljudi čine stub svakog uspješnog društva, zbog čega je naša dužnost ulagati u njihovo obrazovanje i stvarati mogućnosti da se razvijaju i napreduju“, rekao je Katić.

On je dodao da je Opština Istočno Novo Sarajevo prepoznala obrazovanje kao jedan od ključnih stubova razvoja opštine, te da će u Strategiji razvoja opštine za period 2021 – 2030. godina upravo obrazovanje biti primarni stub razvoja lokalne zajednice.

„U narednom periodu trudićemo se, osluškujući želje i potrebe obrazovnog sistema i njegovih korisnika, da doprinesemo ideji Istočnog Novog Sarajeva kao centar mladosti, obrazovanja i najpoželjnijeg mjesto za život u zemlji“, poručio je Katić.