Jolić: Saobraćajnice i trotoari očišćeni i posuti abrazivnim materijalom

Na području opštine Istočno Novo Sarajevo očišćeni su i posuti abrazivnim materijalom svi putni pravci prvog prioriteta, kao i trotoari, izjavio je Srni direktor Komunalnog preduzeća “Rad” Bojan Jolić.

Jolić je rekao da je od početka ovogodišnje zimske sezone prohodnost puteva prvog prioriteta maksimalna, te da do sada nije bilo nikavih problema, dok putevi drugog i trećeg prioriteta predstavljaju mnogo veći izazov za čišćenje.

“Prema ugovoru sa Opštinskom upravom, puteve drugog i trećeg prioriteta moramo očistiti 24, odnosno 48 časova od prestanka padavina. Mi smo to uz manje poteškoće sa mehanizacijom do sada uspijevali da ispoštujemo, tako da vjerujem i da ćemo i sada sve na vrijeme očistiti”, naglasio je Jolić.

Prema njegovim riječima, najveći problem prilikom održavanja saobraćajnica drugog i trećeg prioriteta su teško dostupni i uski putevi, pa veliki kamioni sa posipačima ne mogu da pristupe, zbog čega su prinuđeni da šalju manja vozila koja ne nose posipače.

Jolić je istakao da ovo preduzeće i dalje raspolaže zastarjelom mehanizacijom, koju su pripremili i remontovali onoliko koliko je to moguće, ali da do sada nisu imali većih problema.

On je dodao da je abrazivni materijal obezbijeđen na vrijeme i da ga imaju u dovoljnim količinama, pa se putevi i trotoari uredno posipaju.

Kada je riječ o finansijskim problemima sa kojima se Komunalno preduzeće “Rad” već dugi niz godina suočava, Jolić je naveo da finansijskih poteškoća i dalje ima, ali da se nada da će sa načelnikom opštine Jovanom Katićem uspjeti da naprave novi dogovor koji će voditi ka ozdravljenju firme. 

 

Izvor: SRNA