JAVNI POZIV za dostavljanje idejnih rješenja za izgled suvenira opštine Istočno Novo Sarajevo

REPUBLIKA SRPSKA

OPŠTINA ISTOČNO NOVO SARAJEVO

NAČELNIK

Istočno Sarajevo, 12.8.2022. godine

 

Na osnovu člana 59. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srpske” br. 97/16 i 36/19) i člana 68. Statuta opštine Istočno Novo Sarajevo („Službene novine grada Istočno Sarajevo” br. 24/17 i 25/17) načelnik Opštine raspisuje:

JAVNI POZIV

za dostavljanje idejnih rješenja za izgled suvenira opštine Istočno Novo Sarajevo

Pozivamo sva fizička lica sa teritorije Republike Srpske da se prijave na Javni poziv za dostavljanje idejnih rješenja za izgled suvenira opštine Istočno Novo Sarajevo, koji će biti u ponudi uz sportske suvenire iz porodice „Slavija“ i predstavljati dio ponude za turiste.

Cilj: Cilj izrade idejnih rješenja i krajnjeg proizvoda – suvenira jeste promovisati opštinu Istočno Novo Sarajevo, grad Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku i kreirati proizvod koji će predstavljati naš kraj i njegove ljepote. 

  1. Pravo učešća:
    Pravo učešća imaju sva fizička lica sa teritorije Republike Srpske.
  2. Kriteriji za dostavljanje idejnih rješenja u okviru Javnog poziva su:
  • Da predstavljaju neki od motiva vezanih za opštinu Istočno Novo Sarajevo i istočni dio Republike Srpske (prirodu, spomenike, pejzaž, građevine, nešto drugo po viđenju autora);
  • Da nisu uvredljivog sadržaja po bilo kom osnovu (vjerskom, nacionalnom, polnom, dobnom i slično);
  • Da su u obliku predmeta: Olovka, šolja, bedž, magnet, razglednica, mini ogledalo, flaša, čaša, upaljač, privjesak, čuturica, daska za rezanje ili po viđenju i prijedlogu autora – slobodna tema;
  • Da je dostavljen vizuelni prikaz idejnog rješenja na predmetu/ima po uzoru na planirani krajnji izgled suvenira.

3. Nagradni fond:
Svi izabrani radovi od strane imenovane Komisije za izbor biće nagrađeni iznosom od 150KM po autoru.

Javni poziv će biti objavljen na internet stranici (www.opstinains.net) i oglasnoj ploči Opštine. Rok za podnošenje prijava putem adrese elektronske pošte za prijavu je 14. septembar 2022. godine.

Idejno rješenje potrebno je poslati putem adrese elektronske pošte info@opstinains.net sa naznakom:

„Prijava na javni poziv – idejno rješenje suvenira – ime i prezime autora“.

U tekstu elektronske pošte potrebno je naznačiti ime i prezime autora ili grupe autora, kontakt telefon, te kratak opis suvenira – šta je motiv, šta predstavlja i kako je vezan za Istočno Novo Sarajevo.

Po zatvaranju roka za podnošenje prijava, komisija za izbor imenovana od strane Opštine Istočno Novo Sarajevo izvršiće izbor prema utvrđenim kriterijima. Komisija zadržava pravo da, u slučaju da niti jedan rad ne bude zadovoljavao estetski i simbolički momenat, ne izabere nijedan rad i ne dodijeli nagrade.

Kontakt osoba za dodatne informacije i pojašnjenja: Aleksandra Matić Tadić, savjetnik načelnika, aleksandra.matic-tadic@opstinains.net.

NAČELNIK

Jovan Katić