Istočno Sarajevo ima predstavnika na međunarodnom kampu u Rusiji

U Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske juče je održan prijem za predstavnike Omladinskog savjeta Republike Srpske i mlade koji će učestvovati na „25. Međunarodnom omladinskom kampu Lazurni“ koji se održava u periodu od 22. jula do 4. avgusta 2018. godine u Rekreativnom omladinskom centru Lazurni u Rusiji.

Ovaj omladinski projekat međunarodnog karaktera se realizuje od 1995. godine, a ove godine će okupiti oko 180 mladih iz deset država.

Pomoćnik ministra za omladinu, Branka Malešević je izjavila da je za mlade iz Republike Srpske izuzetno značajno da učestvuju na ovom kampu, koji je jedinstven po svojoj organizaciji, jer imaju priliku da steknu nova znanja i iskustva i istovremeno se upoznaju sa predstavnicima različitih naroda i njihovom običajima.

„Cilj ovog projekta i jeste je jačanje ideje mira i prijateljstva između predstavnika različitih naroda i kultura. Takođe je značajno što mladi imaju priliku da predstave i promovišu Republiku Srpsku u najboljem svjetlu“, rekla je Maleševićeva.

„Ove godine Republiku Srpsku će predstavljati 10 mladih iz Banjaluke, Berkovića, Doboja, Mrkonjić Garada, Gradiške, Istočnog Sarajeva i Ugljevika, s tim da je jedan predstavnik direktno u organizaciji samog kampa, dok su preostalih devet učesnici kampa“, izjavio je generalni sekretar Omladinskog savjeta Republike Srpske, Miloš Blagojević.

Ministarstvo porodice omladine i sporta je finansiralo putne troškove naše delegacije sa 7.000 KM, dok Ministarstvo obrazovanja Nižnjinovgorodskog regiona za sve učesnike obezbijeđuje smještaj i hranu.

Delegacija Republike Srpske učestvuje na ovom kampu od 2012. godine, i do sada je za ove namjene Ministarstvo izdvojilo ukupno 48.500 KM.​

Predstavnica Istočnog Sarajeva na ovom međunarodnom kampu je Olga Štaka, a njeno učešće podržala je i Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo.

19.07.2018.