Istočno Novo Sarajevo učestvuje i u ovogodišnjem projektu „Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“

Opština Istočno Novo Sarajevo jedna je od 18 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, koja je i ove godine prihvatila učešće u osmom, po redu projektu „Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“, a čiji je organizator Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke.

Ovim projektom predviđen je dolazak oko 1.050 najboljih učenika iz osnovnih škola sa Kosova i Metohije u Republiku Srpsku, uz pratnju oko 80 prosvjetnih  radnika.

Centralni doček sve djece biće upriličen u nedjelju, 16. juna 2019. godine u 12 časova u opštini Višegrad (Andrićgrad), koja će u Republici Srpskoj boraviti do 23. juna 2019. godine.

Opština Istočno Novo Sarajevo i ove godine će biti domaćin, te ugostiti učenike iz opštine Novo Brdo sa Kosova i Metohije. Učenici sa Kosmeta će biti smješteni u porodice njihovih vršnjaka, koji su iskazali želju i humanost da budu domaćini svojim vršnjacima.

Učešćem u ovom projektu Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo i građani Istočnog Sarajeva, žele pomoći srpskom narodu i srpskoj djeci, pružiti im gostoprimstvo i slobodu koju nemaju na Kosmetu.

Ovim putem pozivamo porodice (roditelje) sa područja naše opštine, koji su u mogućnosti, a čija su djeca učenici da ugoste djecu sa Kosova i Metohije.

Za sve dodatne informacije i prijavu, zainteresovane porodice mogu se obratiti u Opštinsku upravu Istočno Novo Sarajevo (kontakt osobe: Biljana Stjepanović i Tamara Rakanović).

Prednost prilikom prijave imaju one porodice, koje su ugostile djecu sa Kosmeta prošle godine.