Donacijom JP „Srbijašume“ naša opština bogatija za 105 novih sadnica

U sklopu aktivnosti koja se odnosi na plansku sadnju alejnog i parkovskog drveća na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo, Opštinska uprava dolaskom proljeća nastavila je sa aktivnostima koje su započete tokom jeseni prošle godine.

Zahvaljujući veoma vrijednoj donaciji Javnog preduzeća „Srbijašume“ Republika Srbija, obezbijeđeno je 105 sadnica, starosti između 17 i 20 godina čime će se obogatiti i dodatno uljepšati naša lokalna zajednica.

Radnici Komunalnog preduzeća „RAD“ započeli su sa akcijom sađenja sadnica breze, lipe i javora (mliječ).

Lokacije koje će biti bogatije za nove sadnice su : Ulica Kasindolskog bataljona, Park Velikana, gradski park „Gavrilo Princip“, prostor ispred OŠ „Sveti Sava“ i novoizgrađene sportske dvorane, te zamijena osušenih ili na drugi način uništenih sadnica u ulici Spasovdanska.

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo planira da do kraja 2024. godine posadi ukupno 1.000 sadnica alejnog i parkovskog drveća, kako bi naša opština bila što ljepše i zdravije mjesto za život svih nas.

Poznato je da drveće u gradskim sredinama predstavlja pluća grada, te apelujemo na sve sugrađane da zajedno čuvamo naše zelenilo.