Aplikacija „eCitizen“ dostupna građanima Istočnog Novog Sarajeva

Pozivamo sve sugrađane da koriste mogućnosti koje pruža “Ecitizen” jer će na brži i jednostavniji način moći stupiti u kontakt sa predstavnicima lokalne vlasti.

Osnovna svrha „Ecitizen“ mobilne aplikacije jeste omogućavanje jednostavne i transparentne komunikacije građana i lokalne uprave. Aplikacija građanima omogućava slanje žalbe ili upita lokalnoj upravi u svega 5 klikova nakon čega dobiju odgovor uprave u roku od 48 sati. Pored toga, „Ecitizen“ mobilna aplikacija ima za cilj i obavještavanje javnosti u nepredviđenim i vanrednim situacijama, poput prekida usluga i servisnih informacija.

Putem „Ecitizen“ aplikacije aktivni su i moduli za komunikaciju građana sa izabranim predstavnicima lokalne vlasti, modul za javne rasprave, modul za pripremu sjednica skupštine i slično. Na platformu se može prijaviti kao anonimni ili registrovani korisnik.

Mobilna aplikacija je prilagođena za Android i IOS, te se može preuzeti putem stranica „Google play“ i „App Store“.

Ovo softversko rješenje je dostupno i kao onlajn platforma na adresi www.ecitizen.ba a može joj se pristupiti i preko zvanične stranice Opštine Istočno Novo Sarajevo klikom na baner.