Rasad za plastenike odobren za potrebe 221 polјoprivrednika

Ispred mjesnih zajednica Vraca i Tilava tokom današnjeg dana, izvršena je podjela rasada za plasteničku proizvodnju. Raspodjela je vršena u skladu sa opštinskim Programom podsticaja razvoju privrede i polјoprivrede za 2022. godinu.

Korisnicima koju su aplicirali po pomenutom programu, danas su podijelјene sadnice: paradajza, paprike, patlidžana i krastavaca.

Rasad za plastenike odobren je za potrebe 221 polјoprivrednika sa teritorije opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ovo je jedna od aktivnosti koje su definisane navedenim programom, a ranije tokom mjeseca aprila podijelјeni su i sadni paketi korisnicima.

Nove aktivnosti vezane za pomenuti Program, Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo nastaviće tokom mjeseca maja, kada je planirana i analiza ostalih aplikanata iz dijela programa vezanog za polјoprivredu (mladi, pčelarstvo i voćarstvo), a u narednom periodu biće raspisan i Javni poziv za zanatske radnje i mala preduzeća.

Ovim putem rukovodstvo Opštinske uprave izražava zahvalnost svim građanima, koji su do sada konkurisali na pomenuti program i iskoristili mogućnosti koje su im pružene, te se iskreno nadamo uspješnim prinosima na jesen.