Katić i Gašićeva razgovarali o uređenju Tvrdimića

Opštinsku upravu Istočno Novo Sarajevo danas je posjetila ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić, gdje se sastala i razgovarala sa načelnikom opštine Jovanom Katićem i zamjenikom načelnika Aleksandrom Kostovićem.

Na sastanku je bilo riječi o uređenju izletišta Tvrdimići, a sve sa cilјem da se od tog lokaliteta napravi budući turistički biser naše lokalne zajednice.

Takođe, načelnik Katić upoznao je Gašićevu o projektima koje sprovodi Opštinska uprava, a za koje je potrebna podrška Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

“Mislim da smo na dobrom putu, jer područje Tvrdimića i njihov lokalitet i položaj sigurno bude pažnju kako stanovnika opštine Istočno Novo Sarajevo, ali i komplet grada Istočnog Sarajeva. Takođe, imamo i drugih zainteresovanih iz Republike Srpske koji žele da tu investiraju”, izjavio je Katić.

On je napomenuo da su i tokom ranijih sastanaka i posjeta ministarstvu, dogovorili da Opštinska uprava ima zaduženje da napravi regulacioni plan i šta sve treba lokalitet Tvrdimića da sadrži.

“Od vikend naselјa, pješačkih i biciklističkih staza, staza kroz šumu, vjerskih objekata, sportsko-rekreativne zone. Trenutno je u izradi regulacioni plan, a s obzirom da se veliki dio teritorije nalazi pod vlasništvom Republike Srpske, tu nam treba podrška Ministarstva trgovine i turizma kako bi to preveli na opštinu Istočno Novo Sarajevo i priveli krajnjoj namjeni”, istakao je Katić.

On je dodao da je već velika zainteresovnost za gradnju vikend objekata i izrazio nadu da će sa početkom građevinske sezone slјedeće godine da krenu sa investiranjem u Tvrdimiće, kako bi se od toga napravio turistički biser Istočnog Novog Sarajeva.

“Upoznao sam ministarku da imamo određene razgovore sa kineskim investitorima oko izgradnje gondole od Istočnog Novog Sarajeva preko Tvrdimića do Jahorine. To je projekat na kojem radimo zajedno sa gradom Istočno Sarajevo i mislim da će i on vrlo brzo da ugleda svjetlo dana”, rekao je Katić.

Gašićeve je navela da podrška Ministarstva trgovine i turizma i Vlade Republike Srpske zasigurno neće izostati.

“Zajednički ćemo realizovati sve planove za ovu opštinu, a prije svega, rješavajući imovinsko-pravne odnose, ali i neki drugi vidovi podrške sigurno će biti pruženi od Ministarstva i Vlade Srpske”, izjavila je Gašićeva.

Ona je istakla da opština Istočno Novo Sarajevo ima veliki potencijal i zbog lokacije na kojoj se nalazi, blizine Jahorine, ali i zbog prirodnih lјepota koje mogu da budu iskorištene.