Одлична посјећеност на првом Новогодишњем базару ОШ „Свети Сава“

Основна школа „Свети Сава“ је прва школа у Источном Сарајеву која је организовала „Новогодишњи базар“, који је привукао велики прој посјетилаца, а одржава се у просторијама фискултурне сале ове школе.

Радове ученика могу да купе сви посјетиоци по симболичној цијени, а прикупљени новац ће ученици, заједно са својим разредним старјешинама, искористити за куповину дидактичког материјала, аудио опреме, као и у хуманитарне сврхе.

Директор ОШ „Свети Сава“, Данијела Мрда је изразила задовољство посјећеношћу синоћњег базара.

„Вечерас смо свједоци врло посјећеног „Новогодишњег базара“ Основне школе „Свети Сава“. Врло сам задовољна одзивом гостију, родитеља и наших суграђана. Сама слика препуне фискултурне сале која нам је ове године, заиста, мала, говори довољно о томе колико су се људи одазвали позиву наших ученика. Ученици су марљиво радили, али оно што бих ја посебно истакла јесте учешће родитеља на креативним радионицама у нашој школи. На овај начин смо проширили и однос школа и родитељ, укључијући родитеље активно у живот њихове дјеце у школи, а не само кући, што мени, као директору ове школе, представља посебно задовољство. Мислим да ће вечерашњи базар резултовати и добрим пазаром, тако да ће ученици моћи да купе изузетно квалитетна дидактичка средства за своје учионице“, каже директор ове школе, Данијела Мрда.

„Све радове ученика, који се не продају на вечерашњем базару, изложићемо на једном од продајних штандова у оквиру манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“, коју нам је обезбиједио начелник Источног Новог Сарајева, Љубиша Ћосић“, додаје Мрда.

У новогодишњем базару учествују ученици од првог до деветог разреда и сви имају своје посебне штандове на којима су изложили своје креативне радове.

Извор: katera.news