Источно Сарајево има представника на међународном кампу у Русији

У Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске јуче је одржан пријем за представнике Омладинског савјета Републике Српске и младе који ће учествовати на „25. Међународном омладинском кампу Лазурни“ који се одржава у периоду од 22. јула до 4. августа 2018. године у Рекреативном омладинском центру Лазурни у Русији.

Овај омладински пројекат међународног карактера се реализује од 1995. године, а ове године ће окупити око 180 младих из десет држава.

Помоћник министра за омладину, Бранка Малешевић је изјавила да је за младе из Републике Српске изузетно значајно да учествују на овом кампу, који је јединствен по својој организацији, јер имају прилику да стекну нова знања и искуства и истовремено се упознају са представницима различитих народа и њиховом обичајима.

„Циљ овог пројекта и јесте је јачање идеје мира и пријатељства између представника различитих народа и култура. Такође је значајно што млади имају прилику да представе и промовишу Републику Српску у најбољем свјетлу“, рекла је Малешевићева.

„Ове године Републику Српску ће представљати 10 младих из Бањалуке, Берковића, Добоја, Мркоњић Гарада, Градишке, Источног Сарајева и Угљевика, с тим да је један представник директно у организацији самог кампа, док су преосталих девет учесници кампа“, изјавио је генерални секретар Омладинског савјета Републике Српске, Милош Благојевић.

Министарство породице омладине и спорта је финансирало путне трошкове наше делегације са 7.000 КМ, док Министарство образовања Нижњиновгородског региона за све учеснике обезбијеђује смјештај и храну.

Делегација Републике Српске учествује на овом кампу од 2012. године, и до сада је за ове намјене Министарство издвојило укупно 48.500 КМ.​

Представница Источног Сарајева на овом међународном кампу је Олга Штака, а њено учешће подржала је и Општинска управа Источно Ново Сарајево.

19.07.2018.