Саопштење за јавност Борачке организације општине Источно Ново Сарајево

Саопштење за јавност Борачке организације општине Источно Ново Сарајево:

Иницијатива Предсједника Асоцијације „Ствараоци Републике Српске„ за валоризацију накнаде посланицима је више него сраман чин према борцима који су истински ствараоци Републике Српске.

Срамно је тражити накнаду за ратне посланике који су у току рата имали све повластице : (спавање у хотелима, ресторанске ручкове, лична обезбјеђења, возила и возаче) а породице су им биле на сигурном и далеко од ратних дешавања у (Србији или Црној Гори) .

Сигурно да у Асоцијацији има и оних који тешко живе, то је мали број поштених који се нису обогатили у рату и њих треба помоћи.

 У јеку епидемије која хара цијелим свијетом, када се Влада Републике Српске бори да сачува сваки живот, да купи што више тестова и медицинске опреме Ви гурате руке у Буџет Републике Српске и понижавате српске борце, њихове старјешине и овај напаћени народ.

Није Вам познат податак колико је бораца обољело од последица рата, колико се дјеце рађа са тешким обољењима, колико нам бораца који су неправедно осуђени лежи у затворима, да ли сте се запитали како њихове породице живе и да ли им ико пружа помоћ у овим тешким временима.

Ви сте праве „Патриоте“ и не тражите пуно, само 14 милиона марака то је само нешто мало више од годишњег борачког додатака свих бораца.

Нисмо чули да сте некад јавно тражили од Владе Републике Српске да се побољша материјални положај демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца, да се запосле дјеца погинулих бораца, па да нисте, ми нисмо ништа ни стварали, ми смо само Вас и Вама сличне чували док сте се Ви богатили и градили виле по Србији и Црној Гори.

Уништили сте нам привреду, покренули народ из Сарајева да напусти своја вјековна огњишта, имовину дали у бесцјење, направили сте од домаћина бескућнике који и послије 25 година од завршетка рата немају кров над главом.

Општинска Борачка организација Источно Ново Сарајево позива Предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић и Премијера господина Вишковића да се ова иницијатива одбаци и да се престане са понижавањем српских бораца, њихових старјешина и свих жртава које су уграђене у темеље Републике Српске.

 У случају да ова иницијатива добије подршку институција  Републике Српске борци ће се одрећи борачког додатка у сврху подизања споменика  члановима Асоцијације ствараоци Републике Српске.

С поштовањем,

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!

 

 

                                                                                                ПРЕДСЈЕДНИК

                                                                                          БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ 

                                                                                         ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО

                                                                                                 Драгиша Тушевљак