Принц Филип и принцеза Даница Карађорђевић посјетили општину Источно Ново Сарајево

Предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево, Ведран Јованчић и замјеник начелника, Александар Костовић, данас су дочекали чланове породице Карађорђевић, принца Филипа и принцезу Даницу, те њиховог сина Стефана.

Овом приликом госте су упознали о историји и настанку општине Источно Ново Сарајево, њеном развоју и функционисању.

Јованчић је на почетку данашње посјете пожелио срдачну добродошлицу гостима, те истакао да је велика част и привилегија угостити српску краљевску породицу.

Костовић је породицу Карађорђевић упознао са чињеницом која се прећуткује, да је Сарајевско позориште једно вријеме, носило назив Народно позориште „Краља Петра II“, и тим поводом уручио им поклон – оригиналну стару фотографију, на којој су сви глумци сарајевског позоришта из тог периода.

Принцеза Даница и принц Филип истичу, да су у протеклих неколико дана увидјели, те да су пријатно изненађени, да и даље постоји јака веза народа Републике Српске који је са посебном страшћу привржен српској краљевској породици.

У наставку своје посјете, породица Карађорђевић у пратњи општинског руководства, обишла је ново позоришту у изградњи у Источном Сарајеву, Трг Републике Србије и Градски парк „Гаврило Принцип“.