Одржана 27. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Двадесет седма редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 30. новембра 2023. године и на њој је разматрано 15 тачака Дневног реда. Одборници Скупштине општине усвојили су Приједлоге одлука о усвајању и извршењу Ребаланса буџета општине Источно Ново Сарајево, као и приједлог закључка о утврђивању Нацрта буџета општине. Усвојени износ Ребаланса буџета је 23.495.700,00КМ, што је повећање у односу на планирани буџет за 7.517.200,00КМ.

Начелник општине Јован Катић изјавио је да су ребалансом стечени услови за повећање издвајања која се тичу пронаталитетне политике, корисника социјалне помоћи, стипендиста, капиталних пројекета, али и за повећање плата у јавним установама чији је власник општина.

На данашњој сједници усвојен је и Нацрт буџета за 2024. годину у узносу од 27.816.000 КМ, у којем је 13 милиона КМ предвиђено за капиталне инвестиције које ће бити реализоване у наредној години.

Катић је нагласио да су у буџету за наредну годину предвиђени бројни капитални пројекти, међу којима је више од три милиона КМ за санацију и изградњу нових саобраћајница, као и изградња спортско-рекреативног центра – отвореног базена, чији је пројеката завшен, а ускоро се очекује и расписивање јавне набавке.

Скупштина је на данашњој сједници усвојила и Одлуку о кредитном задужењу Дома здравља Источно Сарајево, након што је то, као сувласник, учинила и Скупштина општине Источна Илиџа.