Одржана 24. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Двадесет четврта редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 25. јула 2023. године и на њој је разматрано 9 тачака Дневног реда.

Скупштина општине Источно Ново Сарајево дала је сагласност КП „Водовод и канализација“ за повећање цијене воде са 0,80 КМ на 1,1 КМ за кубик утрошене воде.

Директор КП“ Водовод и канализација“ Љубиша Лаловић истакао је да цијена воде није мијењана од 2011. године, те имајући у виду да је повећана цијена средстава за рад, кориговање цијена неминовно.

Лаловић је изјавио да је већина градова и општина Републике Српске промијенила цијену услуга и да само финансијски стабилно предузеће може да обезбиједи редовно и уредно снабдијевање.

Одброници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су и Одлуку да се, према списку Центра за социјални рад, субвенционишу трошкови комуналних водних услуга социјално угроженим корисницима са три кубика утрошене воде по члану домаћинства.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић похвалио је данашњи рад одборника Скупштине општине и конкретне приједлоге које су имали, те истакао да је повећање цијена услуга воде усаглашено са Скупштинама општине Источна Илиџа и Трново и да је ово повећање у складу са методологијом која је усвојена на једној од претходних сједница.

Одборници Скупштине општине на данашњој сједници усвојили су Извјештај о раду начелника у органима комуналних предузећа чији је капитал у власништву Општине Источно Ново Сарајево за 2022. годину.